VAR MED OSS VIA NÄTET

Från och med 2020-03-29 har regeringen förbjudit allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare. Vi följer självklart detta direktiv och firar istället Gudstjänst online. Vi kommer att live-streama Gudstjänster så att du kan fortsätta fira Gudstjänst på söndagar, om än i en lite annan form än vanligt. 

Vi sänder vår Gudstjänst i realtid via vår Facebooksida “Pingstkyrkan Trollhättan”. Sidan hittar du enkelt genom att skriva @pingstkyrkantrollhattan i sökfältet. Sändningen ligger kvar under hela söndagen men tas sedan bort och sparas inte efteråt, det går som vanligt jättebra att lyssna på predikan i efterhand genom en podd-spelare, itunes eller genom att trycka på LYSSNA längst upp i vårt menyfält. Du behöver ett Facebook-konto för att kunna vara med oss hemifrån på söndagar. 

ÄR DU NYBÖRJARE?

Vi vet att internet och Facebook kan vara en outforskad värld för dig. Vi tycker att du ska ge det ett försök.  

Vi väntar oss inte att alla direkt förstår eller vet hur man ska göra för att hitta oss på Facebook. Det enklaste steget är att skapa ett konto och sedan klicka på länken ovan för att komma till Facebooksidan.

Nedanför har vi lagt ytterligare en knapp som tar dig till Facebooks startsida. Under den har du en nybörjarguide i hur du skapar ett Facebookkonto.

Känner du dig fortfarande osäker eller tveksam? Tveka inte att höra av dig till någon av våra pastorer, vi hjälper dig gärna. Kontaktuppgifter till oss finns under fliken KONTAKT längst upp i menyfältet.

SKAPA ETT KONTO

1. Öppna facebooks startsida genom att trycka i rutan ovan.
2. Fyll i kontouppgifter under SKAPA ETT NYTT KONTO. Du ska fylla i namn, e-post, lösenord, kön och födelsedag.
3. Klicka på GÅ MED. 
4. Bekräfta ditt facebook-konto genom att öppna ett mail du fått från facebook. Där har du fått en kod som du ska använda vid bekräftelsen. 
5. Välkommen till facebook! (kanske behöver du logga in med hjälp av din e-postadress + det lösenord du valt) 
6. Kom igång! Gör inställningar, leta upp vänner, ställ in din profil.
7. Leta rätt på Facebooksidan där vi sänder Gudstjänsten live, tex genom länken längre upp på denna sida.
8. Vänförfrågningar från andra, källkritik

Mer information kring några av stegen hittar du här nedan

Mer info kring steg 2 – kontouppgifter

Namn
Ange ditt riktiga namn annars blir det svårt för andra att hitta dig som vän

E-postadress
Ange en adress som du verkligen använder eftersom det kommer att skickas ett mail som du måste bekräfta. Var noga med att du skriver in e-postadressen rätt! Du kommer bli ombedd att skriva e-postadressen två gånger.

Lösenord
Använd ett så säkert lösenord som möjligt. Helst 8 tecken, gärna blandat med stora och små bokstäver, siffror och andra tecken.
Det är även bra om du använder ett unikt lösenord för facebook (och för ev. andra ställen där du skapar ett konto). Risken finns alltid att webbplatser blir hackade och använder du samma lösenord på flera ställen kan de som kommit över dina uppgifter även komma åt information därifrån. Du kan senare byta lösenord.

Kön
Ange ditt kön.

Födelsedatum
Ange ditt födelsedatum. Bra om du fyller i riktiga uppgifter då det underlättar för andra att dig.

Mer info kring steg 4 – bekräftelse

På sidan får du ett meddelande om att du ska bekräfta e-postadressen. Det gör du genom att kontrollera om du fått ett meddelande till e-postadressen som du angav. Använd sifferkoden och fyll i rutan som kommit fram eller klicka på länken i meddelandet och använd vid behov den sifferkod som följt med.

Oftast går det snabbt, inom några minuter men det kan ibland ta en stund innan e-postmeddelandet från facebook dyker upp så ha tålamod.

Skulle det inte dyka upp inom ett par dagar så börja om från början får då är risken stor att du angett fel e-postadress hos facebook.

Kontrollen görs för att facebook ska veta att det finns en riktig mottagare och att e-postadressen fungerar.

När du klickat på länken ska du komma till en sida där det står att ditt användarkonto är klart. Skulle det inte fungera direkt så klicka på länken i mailet igen.

Mer info kring steg 5 – inloggningen

Troligen loggas du direkt in på ditt nya facebook-konto när du bekräftat mailadressen. Fungerar det inte direkt. Använd länken ovan igen för att komma till startsidan på facebook. Nu fyller du i e-postadressen + lösenord uppe till höger och klickar logga in.

Mer info kring steg 6 – komma igång

När du loggar in första gången föreslår facebook att du ska lägga upp en bild på dig, leta upp vänner och ställa in sekretessinställningar med mera.

Profilbild: Detta är inget måste men ett sätt för andra att se att det är du
Facebook-vänner: Skriv namnet på en vän eller släkting som du vet eller tror har facebook och klicka på sök. Då kommer förslag fram med personer som har det namnet. Obs! Många har samma namn så kolla profilbilden så att det är den person som du känner. Klicka på “skicka vänförfrågan”. Inget krav att göra detta steg heller men för att hålla kontakt med människor online är det ett bra sätt.
Sekretessinställningar: Detta kan du ställa in själv . Grundinställningen är att endast dina facebook-vänner kan se det du skriver men alla kan hitta din profil och se vilka som är dina vänner. För att ändra inställningar så är det pilen längst till höger i menyfältet och sedan välja just inställningar.

Mer info kring steg 8 – vänförfrågningar och källkritik

Vänförfrågningar kan nu dyka upp från andra som du själv väljer att godkänna eller inte godkänna. Skickar personer du inte känner en vänförfrågan till dig eller skriver meddelande till dig behöver du inte godkänna detta och inte heller svara på meddelanden från personer du inte känner i verkliga livet.

På facebook delas mycket länkar till alla möjliga sidor som finns på nätet. Det är viktigt att alltid kolla vem som skrivit och i vilket syfte och fundera över om det som står är sant eller inte. Var källkritisk.