ALPHA ONLINE

GRUNDKURS I KRISTEN TRO

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andre helt lik.

Start: 20 januari
Hemma hos dig: Den här gången kommer kursen vara online, på grund av Corona. Så du kopplar upp dig hemifrån och deltar via din dator, surfplatta eller telefon. 
Tid: ca 10 kurstillfällen på onsdagar kl 19.00-20.30
Kursen är kostnadsfri.
Anmälan: Klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter. Har du några frågor så får du gärna skicka ett mail till info@trollhattanpingst.se 

HUR SER EN ONSDAG UT?

FÖRST ÄR DET – Föredrag 

Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. Vanligtvis är de ungefär 25 minuter och utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som “Vem är Jesus?”, “Hur ska jag kunna tro?”, “Hur och varför ska jag be?” och “Hur leder Gud oss?”.

FÖLJT AV – Samtal

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

Beroende på antalet deltagare så kommer man skickas in i digitala samtalsrum med begränsat antal deltagare, för att alla ska ha möjlighet att komma till tals.

 

Välkommen att gå alpha hos oss!