GRUNDKURS I KRISTEN TRO

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Även om Alpha anordnas över hela världen i hela den kyrkliga bredden, så är ingen Alpha den andre helt lik.

Start: Onsdag 11 september 2024
Var: Pingstkyrkan, Strandgatan 22
Tid: 11 kurstillfällen på onsdagar, 18.30-20.30
Kostnad: 300 kr
Anmälan: Klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter. Har du några frågor får du gärna skicka ett mail till info@trollhattanpingst.se 

HUR SER EN ONSDAG UT?

FÖRST ÄR DET – Mat 
Vi börjar med att äta enkel kvällsmat tillsammans, ett sätt att landa efter en dag, att lära känna nya människor. Kostnaden du betalar är främst för maten

SEN ÄR DET – Föredrag 
Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. Vanligtvis är de ungefär 25 minuter och utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som “Vem är Jesus?”, “Hur ska jag kunna tro?”, “Hur och varför ska jag be?” och “Hur leder Gud oss?”.

OCH KVÄLLEN AVSLUTAS MED – Samtal

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

Välkommen att gå Alpha hos oss!