SECOND HAND

SECOND HAND

 

Sedan 2012 håller vår butik till i de tidigare lokalerna för Högmans mekaniska verkstad. Butiken drivs av PMU i samarbete med Trollhättan Pingst. Genom åren har miljontals kronor genererats till hjälparbete såväl ute i världen som här i Sverige. 

VART GICK PENGARNA 2023
Alla dessa mottagare har vi en personlig relation till, vi har besökt de flesta av dessa ställen och sett deras arbeten. Och har därmed stort förtroende för att pengarna förvaltas på bästa sätt.

Den del av överskottet som Pingstkyrkan i Trollhättan förvaltar gick till följande ändamål under 2023:

UKRAINA: i samarbete med en kyrka i Cherson, i södra Ukraina.
De delar ut mat, ved, vatten och kläder. Mycket verksamhet för barn för att skapa glädje i en krigshärjad vardag, där de även får ordentlig mat.
Vi har bidragit till kaminer, elförsörjning och nya fönster                           

MOLDAVIEN: i samarbete med Sarepta Christian Center, med äldreboende, bageri, boende för funktionshindrade ungdomar och: After School program, där barn får ett mål mat, läxhjälp, och en brödlimpa från bageriet hem till familjen.

RUMÄNIEN: i samarbete med Caminul Felix, där vi stöder några fadderbarn.
Där finns Sun Flower Design, som ger jobb och utbildning till unga människor
Hjälptransporter med kläder, sjukvårdsmaterial
Studiefonden hjälper barn från Caminul Felix att fortsätta med högre studier
Stöd till boende för psykiskt sjuka människor som levde på gatan. Arbetet har växt och innefattar idag ca 400 människor.

SYDSUDAN: Stöd till att borra brunnar och bygga staket runt odlingar i Kapoeta, och även stöd till odlingsprojekt, som är hjälp till självhjälp.

TANZANIA: Hjälpen till Tanzania är främst riktad mot utbildning och sjukvård.
Stöd till Mchukvi sjukhus för att kunna installera solceller och bli självförsörjande och få stabil tillgång till el.
Hope For Children hjälper föräldralösa gatubarn i Arusha, bland annat genom ett familjehem med plats för 12 flickor, som sluss till fosterfamiljer.

MALAWI: Fattigt land i södra Afrika som härjades svårt av orkaner under 2023, genom Youth With A Mission byggde vi upp ett antal enkla hus.

TROLLHÄTTAN: Lokalt i Trollhättan hjälper vi människor som fastnat i missbruk av olika slag. Med matservering, matutdelning, gemenskap, samtal och stöd i kontakt med socialtjänsten, att komma till behandlingshem. Läs mer om vår stöd för missbrukare på https://www.trollhattanpingst.se/lp-kontakten/

Vi delade ut 50 JULKASSAR fulla med mat till behövande barnfamiljer i Trollhättan

DU KAN HJÄLPA TILL GENOM ATT

  • Handla i butiken eller caféet.
  • Lämna in föremål som vi sedan kan sälja.
  • Vara med som volontär och göra skillnad. Hör av dig till butiken. 

ÖPPETTIDER 

HITTAR DU PÅ
https://pmu.se/stores/trollhattan/

Butiken ligger på Lextorpsvägen 977 i Trollhättan, vi har gott om parkeringsplatser. Buss 24 tar dig smidigt till oss från Drottningtorget, hållplatsen heter “Moskén”. 

Tel 0520 – 20 52 70