KONFA

Vad har Bibeln med mig att göra? Fanns Jesus ens på riktigt? Går det att tro på en flera tusen år gammal bok? Åt Adam och Eva verkligen ett äpple? Frågorna om tillvaron och tron kan vara många. Under året på konfa får man chans att fundera tillsammans, ställa frågor och förhoppningsvis hitta lite svar på sina funderingar. Vi tror att Gud finns på riktigt, om det stämmer så är det ju en ganska viktig sak att upptäcka. 

HUR FUNGERAR DET?

Vi träffas en gång per vecka under 1,5h och fikar, pratar, skrattar, får undervisning och mycket mer. Ett år på konfa är ett utmärkt tillfälle att lära känna sig själv, nya kompisar och Gud ännu bättre.
Ordet konfirmation betyder bekräftelse. I andra kyrkor bekräftar man barndopet genom sin konfirmation. Vi döper inte barn i vår kyrka och väljer istället att bekräfta att ungdomarna valt att ägna ett år till att fundera, tänka och lära sig mer om Bibeln. 
Dopet kan bli ett naturligt steg efter konfa när man fått fundera och växa till i sin tro, men det är inget krav. Man måste inte vara varken troende, döpt eller medlem för att gå konfa hos oss. 

LÄGER

Under året på konfa är vi med på två helgläger tillsammans med ungdomarna i kyrkan, ett på hösten och ett på våren. 
Vi har även gjort ett konfaläger tillsammans med några andra orter i Västra Götalandsregionen.

KOSTNAD

Året har en deltagaravgift på 500kr för fika och material, detta är subventionerat och kyrkan står för resterande kostnad.
Lägren vi är med på med ungdomarna brukar kosta 150kr/läger och lägret vi har gjort i regionen har tidigare kostat ca 600kr.
Även om slutsumman är lite osäker än så länge så är vi helt säkra på en sak, ekonomi ska aldrig vara ett hinder för en ungdom som vill gå konfirmation. Om du inte har ekonomisk möjlighet att betala, hör av dig till oss, så hittar vi en lösning. 

UPPLÄGG

Vi börjar konfa-året med en informationsträff  för både kofirmander och föräldrar. Till denna träff är man välkommen även om man inte bestämt sig för att gå konfa.
Infoträffen brukar vara i början på hösten, det lättaste att få mer information är att göra en intresseanmälan
Starten för året kommer att vara i september. Sedan försöker vi följa skolans läsår med lov och liknande, avslutningen kommer att vara i början på nästa år. Då har vi både en familjefest och en avslutning i samband med en Gudstjänst i kyrkan.

KONTAKT 

Är du intresserad av konfa? Kanske har du några frågor? Skicka din fråga eller intresseanmälan till mig så återkommer jag med mer information till dig!

/Pernilla Öman

pernilla@trollhattanpingst.se
0739-634025