KONFA

Vad har Bibeln med mig att göra? Fanns Jesus ens på riktigt? Går det att tro på en flera tusen år gammal bok? Åt Adam och Eva verkligen ett äpple? Frågorna om tillvaron och tron kan vara många. Under året på konfa får man chans att fundera tillsammans, ställa frågor och förhoppningsvis hitta lite svar på sina funderingar. Vi tror att Gud finns på riktigt, om det stämmer så är det ju en ganska viktig sak att upptäcka. 

HUR FUNGERAR DET?

Vi träffas en gång per vecka under 1,5h och fikar, pratar, skrattar, får undervisning och mycket mer. Ett år på konfa är ett utmärkt tillfälle att lära känna sig själv, nya kompisar och Gud ännu bättre.
Ordet konfirmation betyder bekräftelse. I många andra kyrkor bekräftar man barndopet genom sin konfirmation. Vi döper inte barn i vår kyrka och väljer istället att bekräfta att ungdomarna valt att ägna ett år till att fundera, tänka och lära sig mer om Bibeln. 
Dopet kan bli ett naturligt steg efter konfa när man fått fundera och växa till i sin tro, men det är inget krav. Man måste inte vara varken troende, döpt eller medlem för att gå konfa hos oss. 

LÄGER

Under året på konfa har man möjlighet att följa med ungdomarna på de läger som sker i kyrkans regi. 
Vi har även gjort ett konfaläger tillsammans med några andra orter i Västra Götalandsregionen, detta hoppas vi självklart på att vi kan göra igen.

KOSTNAD

Året har en deltagaravgift på 500kr för fika och material, detta är subventionerat och kyrkan står för resterande kostnad.
Lägret vi har gjort i regionen har tidigare kostat ca 600kr.
Även om slutsumman är lite osäker än så länge så är vi helt säkra på en sak, ekonomi ska aldrig vara ett hinder för en ungdom som vill gå konfirmation. Om du inte har ekonomisk möjlighet att betala, hör av dig till oss, så hittar vi en lösning. 

FÖR VEM?

Konfa hos oss är till för dig som börjar 8:an till hösten. Om det är så att du börjar 9:an och ännu inte gått konfa så vill vi gärna att du hänger på! 

UPPLÄGG

Vi börjar konfaåret med en kort informationsträff för både kofirmander och föräldrar. Till denna träff är man välkommen även om man inte bestämt sig för att gå konfa.
Vi följer skolans läsår med lov och liknande, avslutningen brukar vara i maj. Då har vi både en familjefest och en avslutning i samband med en Gudstjänst i kyrkan.

KONTAKT 

Är du intresserad av konfa? Kanske har du några frågor? Hör av dig! 

/Linnea Borén

linnea@trollhattanpingst.se
079-3536932