KONFA

Vad har Bibeln med mig att göra? Fanns Jesus ens på riktigt? Går det att tro på en flera tusen år gammal bok? Åt Adam och Eva verkligen ett äpple?
Frågorna om tillvaron och tron kan vara många. Under året på konfa får man chans att fundera tillsammans, ställa frågor och förhoppningsvis hitta lite svar på sina funderingar. Vi tror att Gud finns på riktigt, om det stämmer så är det ju en ganska vesäntlig sak att upptäcka. 

SALT

Vår konfa kallas för Salt. Vi träffas en gång per vecka, på onsdagar mellan kl 16-17:30, och fikar, pratar, skrattar, får undervisning och mycket mer. Ett år på salt är ett utmärkt tillfälle att lära känna sig själv, nya kompisar och Gud ännu bättre.

Ordet konfirmation betyder bekräftelse. I andra kyrkor bekräftar man barndopet genom sin konfirmation. Vi bekräftar att våra ungdomar valt att ägna ett år till att fundera, tänka och lära sig mer om Bibeln.
Dopet kan bli ett naturligt steg efter Salt när man fått fundera och växa till i sin tro, vi döper endast de som är stora nog att själva bestämma att de vill bli döpta. Man måste inte vara varken troende, döpt eller medlem för att gå Salt hos oss, alla som går i årskurs 8 är välkomna. 

LÄGER

Under året på konfa är vi med på två helgläger tillsammans med ungdomarna i kyrkan, ett på hösten och ett på våren. 
Vi har även tänkt åka iväg på någon sorts resa eller konfaläger, riktigt hur och när detta blir återkommer vi till när de planerna är spikade.

KOSTNAD

Året på Salt har en deltagaravgift på 500kr för fika och material, detta är subventionerat och kyrkan står för resterande kostnad.
Lägren vi är med på med ungdomarna brukar kosta 100kr/läger och resan eller lägret vi har i görningen har ännu ingen prislapp.
Även om slutsumman är lite osäker än så länge så är vi helt säkra på en sak, ekonomi ska aldrig vara ett hinder för en ungdom som vill gå konfirmation. Om du inte har ekonomisk möjlighet att betala, hör av dig till oss, så hittar vi en lösning. 

UPPLÄGG

Vi börjar Salt-året i början på september med en träff för både saltare och föräldrar. Sedan försöker vi följa skolans läsår med lov och liknande, avslutningen brukar vara i slutet på maj. 

KONTAKT 

Är du intresserad av Salt? Kanske har du några frågor? Skicka din fråga eller intresseanmälan till mig så återkommer jag med mer information till dig!

/Pernilla Öman
pernilla@trollhattanpingst.se
0739-634025