ÄR DU NY HÄR?

DU ÄR EXTRA VÄLKOMMEN!

Kyrkan är till för alla. Du behöver inte vara medlem eller ens troende för att besöka oss.
Det bästa tillfället att besöka vår kyrka är på söndag kl 11.00 när vi firar gudstjänst, då finns det värdar och välkomnare i entrén som hjälper dig och tar hand om dig. 

VANLIGA FRÅGOR

Finns det en klädkod när man besöker kyrkan?

Nej, tvärt om! Det är okej att vara klädd precis så som du själv vill. Fokus är gudstjänsten inte kläderna. Några klär upp sig andra är fritidsklädda.

Vilken musikstil är det i Pingstkyrkan?

Pingstkyrkan har en stor variation när det gäller musikstilar och uttryck. Självklart färgas det som sker av att det är många unga i kyrkan. Allt får plats men inget dominerar, vi har en blandning av sånger från både psalmboken och nyskrivna sånger.

Måste man vara troende för att gå i kyrkan?

I Pingstkyrkan möts alla, troende, tvivlare och tveksamma

Finns det gudstjänster på olika språk?

Alla våra gudstjänster tolkas till engelska via hörlurar, vi har även samlingar på finska och ibland serbiska.

Hur vet man var man ska sitta i kyrkan?

När du kommer till kyrkan välkomnas du av våra värdar. Om det är något du funderar över så hjälper de mer än gärna till. Du kan välja att sitta var som helst nere i kyrkan eller på läktaren. Är du dessutom i kyrkan för första gången så bjuder vi gärna på fika. Då finns det ett bord i caféet med en “ny här?”skylt, där sitter det trevliga människor som gärna vill fika och prata med dig. 

Kan man vara med och bidra till kyrkans arbete?

I varje gudstjänst ges det möjlighet att uttrycka generositet genom att ge en gåva till församlingens verksamhet. Det är självklart helt anonymt och frivilligt om man deltar genom att ge en gåva.

Vad är budskapet i en gudstjänst?

Varje gudstjänst förmedlar ett rakt och enkelt budskap baserat på Bibeln. När du går under en längre tid kommer du att kunna ta till dig ett budskap som stärker alla livets områden. Kyrkan är till för att ge kraft i vardagen.

Kan man ta med små barn till en gudstjänst?

Det är alltid barn med i gudstjänsterna. För de riktigt små barnen finns det ett lekrum där man kan vara tillsammans med en förälder

Finns det söndagsskola i gudstjänsterna?

Vanligtvis är barnen tillsammans med sina föräldrar i huvudgudstjänsten en stund i början och sedan välkomnas de med en tydlig signal till söndagsskolan på Toppen (våning 4). Där har barnen en egen gudstjänst med sång, bibelberättelse, smågrupper och en hel del lek. Dit är ditt barn som är från 3 år och uppåt välkommet.

Finns det nattvard i Pingstkyrkan?

Som regel firar vi nattvard första söndagen varje månad. När vi firar nattvard i Trollhättan Pingst så präglas det av öppenhet och glädje, vi inbjuder alla som tror på Jesus som Guds son att delta. Nattvarden firas i anslutning till någon av Pingstkyrkans huvudgudstjänster.

Hur går nattvarden till rent praktiskt?

Ordningen som oftast gäller är att vi har nattvardsgång. Man går fram i mittgången och tar del av bröd och vin och går tillbaka via sidogångarna. Finns alltid möjlighet att få förbön i samband med nattvarden, som i alla våra gudstjänster. Vi har alltid glutenfritt bröd och alkoholfritt vin.

Kan man vara med vid nattvarden utan att delta?

Om du inte tror på Jesus som din frälsare eller känner det naturligt att ta emot gåvorna är du ändå varmt välkommen att delta i bön och förbön under högtiden och sitta kvar vid din plats.

Kostar det pengar, inträde t.ex?

Det är aldrig inträde eller någon avgift när du besöker kyrkan. Detta gäller även kostnaden för fikat i samband med gudstjänsten. Pingstkyrkan bjuder på fikat, vill du vara med och bjuda så lägger du en gåva till församlingen.