ROYAL RANGERS

SMSGRUPP FÖR LÖPANDE INFO

Vill du som vårdnadshavare eller närstående till barn i Royal Rangers ha löpande information? Hör av dig så lägger vi till dig i smsgruppen där vi ger löpande information inför och under terminerna. 

Här kan du ladda ned patrullernas terminsprogram

 

ROYAL RANGERS

Längtar du efter en verksamhet som erbjuder mycket olika aktiviteter har du hittat rätt. Terminens planering görs med barngruppen i fokus och anpassas därefter. Ofta blir det mycket lek både när vi är ute och när vi är inne. Utomhus lär vi oss också hur man gör upp en eld och kanske att vi grillar marshmallows eller pinnbröd. Vi lär oss använda såg, kniv och yxa på ett säkert sätt och lär oss göra användbara knopar. När vi är inne brukar vi (förutom att vi leker) baka, pyssla, spela spel, kanske spela teater och hitta på ett rop eller sång och göra en patrullflagga. I starten på varje termin får man med sig termins-schemat hem där det står lite om vad vi gör de olika torsdagarna.

Något som alltid finns med varje torsdag är att patrullen tar en stund där någon ledare berättar något från Bibeln och sedan ber tillsammans med gruppen, detta brukar vi kalla för en andakt. Varje termin har vi också hajk där vi sover över i militärtält, lagar mat över öppen eld, bygger upp ett läger och har ett roligt och mysigt lägerbål! Övernattningen får man vara med på från och med åk 2. Förskoleklass och åk 1 får vara med hela lördagen.

Typ av verksamhet: Scoutverksamhet
När: Torsdagar kl 18.30 – 19.45
Plats: Vår och tidig höst utomhus vid vårt torp i Öresjö (hör av dig om du behöver vägbeskrivning), vintermånaderna och den sena hösten inomhus i Pingstkyrkan
För vem: Förskoleklass till årskurs 7 träffas varje torsdag, just nu i två olika grupper, så kallade patruller.
Cubs & Spårar-Rangers: Förskoleklass – åk 3
Upptäckar- & Äventyrar-Rangers: åk 4-7
Ungdomar: Även som ungdom kan man vara med i Royal Rangers. Årskurs 8 – 2:an på gymnasiet ses några gånger under terminen och kallas Utmanar-Rangers.

Välkommen med!

Kontakt

Sandra Torstensson
sandra89torstensson@hotmail.com

 

Om Royal Rangers

Namnet Royal Rangers

Royal Rangers betyder Kungliga Förvaltare och det är precis vad vi försöker vara. Kungen är Jesus Kristus och det vi förvaltar är Hans skapelse.

Vårt hedersord

Med Guds hjälp vill jag göra mitt bästa att tjäna: Gud, min familj, min
församling och min nästa. Och följa Royal Rangers deklaration och valspråk.

Vår deklaration (blå uddarna i vårt Royal-märke)

En Royal Rangers är: Redo, Ren, Ärlig, Vänlig, Ansvarsfull, Hänsynsfull,
Trogen, Andlig

Vårt valspråk

Älska Herren din Gud, av allt ditt hjärta, av all din själ, av all din kraft, av
allt ditt förstånd och din nästa som dig själv.

Vårt motto

-Redo!
-Redo för livet!

Svenska Royal Rangers hemsida

www.svenskaroyalrangers.se