MEDLEMSKAP I PINGST UNG

Om du är med i en barn- eller ungdomsverksamhet som arrangeras av en Pingstkyrka så kan du bli ombedd att gå med som medlem i Pingst Ung.
Pingst Ung är Pingströrelsens barn- och ungdomsorganisation. När kyrkor rapporterar medlemmar till Pingst Ung så är medlemmarna grunden för det bidrag som organisationen får från staten. Pingst Ung i sin tur är sedan med och fördelar dessa medel till kyrkor som gör satsningar, läger och har verksamhet i sina kyrkor. De är även med och anordnar ledarutbildningar och inspirationsdagar.

När du skriver på en lista för att bli medlem i Pingst Ung så är detta ett ettårigt medlemskap och det kostar ingenting. Du kommer, efter det år du skrivit på listan, få göra ett nytt ställningstagande kommande år om du fortfarande finns med i verksamheten. Du behöver med andra ord inte säga upp ditt medlemskap om du inte längre vill vara medlem.
Din namnteckning och ditt medlemskap är helt enkelt grunden för att vi ska kunna söka bidrag och anordna verksamhet som i slutändan kostar mindre för dig som medlem. Ska du följa med på ett läger och blir ombedd att skriva på en medlemslista för Pingst Ung? Då kan du räkna med att lägret är subventionerat med bidrag som kommer från Pingst Ung, vilket vi tycker är toppenbra!

Vill du läsa mer om Pingst Ung som organisation så kan du göra det på www.pingstung.se